top of page

Chimney Cakes

De Chimney Cake wordt al honderden jaren gemaakt en komt oorspronkelijk uit Transsylvanië. Andere namen voor deze opmerkelijke lekkernij zijn o.a kurtos kalacs, kürtöskalács of baumstriezel.
Het is één van de oudste recepten uit de regio Transsylvanië.  De traditionele versie smaakt als een kruising tussen een kaneelbroodje en een knapperige zoete pretzel. Je kunt ze krijgen met kaneelsuiker, maar ook met walnoten, chocolate chips, kokos, geschaafde amandelen en zelfs maanzaad of sesamzaad. In Hongarije werden ze -vroeger- gemaakt voor speciale gelegenheden als bruiloften, of andere feestjes waar je indruk wil maken op je gasten, maar tegenwoordig vind je ze voornamelijk in kraampjes op straat of kleine winkeltjes.
Het is een combinatie tussen brooddeeg en cake, die om een houten rol langzaam in een oven wordt gebakken en daarna met bijvoorbeeld kaneelsuiker, nootjes of chocolade wordt bestrooid. 
Ook een hartige versie met kaas, olijven of kruiden is mogelijk.
Deze lekkernij is uitermate geschikt als dessert maar ook de niet gezoete versie kan uitstekend gebruikt worden als lunchproduct met een lekkere vulling. 
Variëren kan eindeloos. 

Waarom zou ik chimney cakes gaan verkopen ??

Dit nieuwe product heeft in korte tijd grote gedeeltes van de wereld veroverd. Verschillende  bedrijven wereldwijd hebben de chimney cake omarmd en dit laat zien hoe makkelijk en snel deze Hongaarse lekkernij geaccepteerd wordt in alle lagen van de bevolking. 
Een chimney cake bedrijf beginnen is erg makkelijk. Je kunt het integreren in een bestaande bedrijf zoals restaurant,lunchroom,ijssalon etc. 
Maar ook op straat kan men dit product zeer makkelijk aan de man brengen. Denk bijv. aan foodtrucks en festivals.
Een grote investering is niet nodig ... 
Een oven, een houder voor de pinnen, een mixer, wat bakjes en een plek vanaf 6 m2 is al genoeg ! 

Om je een idee te geven qua verkoop, op een goed bezocht evenement worden al gauw tussen de 100 - 300 cakes per dag verkocht. 
Dat is nog eens een mooi aanbod met weinig investering toch ?! 

Vraag onze brochure aan voor meer informatie over de prijzen en inkoop van de ingrediënten, toppings en benodigdheden.
Chimneycake met nutella en nootjes
chimneycakes diverse
chimney cake met aardbeien en slagroom
Eindeloos variëren met deze lekkernij
De chimney cake leent zich uitermate goed om te variëren.
Je kan ze af toppen met suiker, kaneelsuiker, chocovlokken, kokos of discodip. Smeer de cake in met chocoladepasta en besprenkel met nootjes, snijd de cake open en vul deze met slagroom, bakkersroom of met ijs ! Top dit weer af met stukjes aardbei, fudge of chocolade saus.. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Ook kun je deze handheld snack afbakken op een hartige manier. Garneer de chimney cake voor het afbakken met kaas, tomatensaus,ham,salami,knoflookpoeder, olijven of een combinatie hiervan en je zult een heerlijke hartige snack krijgen die onweerstaanbaar is. Ideaal voor in lunchrooms. Vul deze dan nog eens af met een heerlijke salade, sla of tomaatjes en uw klanten weten niet wat ze proeven, zo lekker !

Als dessert kun je de chimney ook ideaal gebruiken.
Snijd de cake in meerdere stukjes, dip deze in chocoladevlokken en serveer de chimney cake met een bol ijs, een dot slagroom en een streep caramelsaus ! Wat een prachtige afsluiting van een lekker diner.

Zoals u ziet... de mogelijkheden zijn eindeloos.
Mis deze kans niet om een uniek product toe te voegen in uw aanbod. 
Vraag onze brochure aan via info@nielspopcorn.nl of klik hier
chimneycake ijscohoorn
chimney cake met slavulling
chimney met koffie en slagroom
chimney cake met chocolade
bottom of page